Loppukesän ja syksyn 2011 aikana joukko karavaanareita päätti selvittää mahdollisuutta perustaa oma caravan-yhdistys ja tietenkin sille myös oma alue.


Prosessi sai sykäyksen lokakuun 2011 alussa, kun kävimme suurella joukolla katsomassa mahdollista omaa paikkaa Pukkilan Kanteleella. Kokoontumisen yhteydessä pidetyssä palaverissa päätimme perustaa oman yhdistyksen ja jatkaa oman alueen etsintää.


SF-Caravan Ydin-Häme ry:n perustamiskokous pidettiin 19.11.2011 Tuusulassa, jolloin allekirjoitettiin perustamiskirja Kantele Caravan nimellä. Yhdistysrekisteriin yhdistys kirjattiin 20.1.2012.


Yhdistys piti ensimmäisen yleisen kokouksen 11.12.2011, kokous valitsi yksimielisesti SF-Caravan Ydin-Häme ry:n (silloin vielä Kantele Caravan nimellä) puheenjohtajaksi Hannu Anttosen. Kokouksessa päätettiin, että tiedotus jäsenistölle pidetään mahdollisimman avoimena ja jäsenistö ajan tasalla tapahtumien kulusta. Samalla päätettiin omien nettisivujen suunnittelun aloittamisesta ja oman sähköisen jäsenlehden valmistamisesta nettisivujen yhteyteen.


20.5.2012 SF-Caravan ry:n liittokokous Rovaniemellä hyväksyi yhdistyksemme liiton varsinaiseksi jäseneksi, liittohallituksen yksimielisen esityksen mukaisesti.


Perustamiskokouksen jälkeen kaikki asiat sujuivat pikavauhtia, reilusti yli odotusten. Puolen vuoden jälkeen olimme rekisteröity yhdistys ja SF-Caravan ry:n jäsenyhdistys, jolla oli omat nettisivut ja sähköinen jäsenlehti.


Nykyisellä nimellä SF-Caravan Ydin-Häme ry yhdistys on rekisteröity 15.11.2012 lähtien, vuosi perustamisen jälkeen. Yhdistyksen oma logo julkistettiin 1.12.2012. Asiat olivat muuten kunnossa, omaa aluetta ei vain ollut löytynyt.


14.4.2013 pidetty sääntömääräinen vuosikokous päätti, että vesistön läheisyyttä ei enää pidetä välttämättömänä kriteerinä. Pian tämän jälkeen löytyi paikka, joka vaikutti niin hyvältä, että vuokra- ja rahoitusneuvottelut aloitettiin välittömästi.


Oman alueen vuokrasopimus allekirjoitettiin alkamaan 1.6.2013, alueen, jonka nimeksi valittiin jäsenäänestyksellä Hämeenhelmi.


15.3.2014 pidetty vuosikokous teki mieluisan ja kauaskantoisen päätöksen antaessaan hallitukselle valtuudet tehdä kaupat silloin vielä pitkäaikaisella vuokrasopimuksella olevasta Hämeenhelmen alueesta. Vajaa kuukausi tuosta päätöksestä, 10.4.2014, allekirjoitettiin Hämeenhelmen oston kauppakirja. Meillä on ikioma alue!

KATSAUS

MENNEESEEN