ALUE-INFO

SFC HÄMEENHELMI

Alue sijaitsee keskeisellä paikalla Helsinki-Tampere valtatien varressa, sen puolessa välissä, Janakkalassa, osoitteessa Leppäkoskentie 788. Alueen omistaa ja sitä ylläpitää SF-Caravan Ydin-Häme ry.


Avajaisia meillä vietettiin heinäkuussa 2014. Hämeenhelmi on rakentunut entiseen maalaistalon pihapiirin ja sen viereiselle peltoalueelle. Päärakennuksena toimivaan entiseen tallirakennukseen on rakennettu vastaanottotilat, sauna- ja saniteettitilat, keittiö sekä yhteiset oleskelutilat. Kesäaikana saunatilojen läheisyydessä on iso uima-allas. Rakennuksessa on myös kioski, josta saa pieniä tarpeellisia tarvikkeita ja suun makeaksi.


Kenttäalue jakaantuu ylä- ja alakenttään, joissa on noin 50 sähköllistä matkailuajoneuvopaikkaa.


Alueen keskellä olevalla lasten leikkipaikalla on mm. trampoliini, kiipeilyteline, hiekkalaatikko ja liukumäki. Pikkuväen lisäaktiviteettina meiltä löytyy pyös polkuautot, jotka ovat vapaassa käytössä aluemaksun hinnalla.


Aikuisempaan makuun pyrimme järjestämään illanviettoa päärakennuksen tallituvalla yhdessäolon, musiikin, visailun ja kisailun kera.


"Helmi" on kuuluisa saunoistaan ja pääsauna lämpiääkin kesäaikana joka päivä ja muuna ajankohtana viikonloppuisin. Yläpihalta löytyy vanhanajan pihasauna sekä palju, jotka ovat vuokrattavissa toimistoltamme. Yläpihalla sijaitsee myös uusimmat hankintamme, grillikota ja iso uima-allas, jotka ovat vapaassa käytössä aluemaksun hinnalla.


Kesäaikana alueella on jatkuva isäntäpäivystys. 1.9. alkaen toimimme omatoimialueena ja isäntäpäivystys on vain tiettyinä viikonloppuina.

Aktiiviset kausipaikkalaiset järjestävät erilaista toimintaa ympäri vuoden.


Alueelta avautuu kaunis peltomaisema, joka rajautuu horisontissa polveilevaan metsään. Lenkkeilymaastoja ympäristöstä löytyy runsaasti, esimerkkinä mainittakoon reitit hyppyrimäelle ja kirkasvetiselle lammelle.


Lähimmät kaupat ja huoltoasema sijaitsevat 4 km päässä Tervakoskella, Puuhamaahan on 7 km ja Turengin Kalpalinnakin on mukavan matkan päässä. Lähimmät kaupungit ovat Riihimäki (15 km) ja Hämeenlinna (25 km).

Ajo-ohje

Helsinki-Tampere valtatietä nro 3 (E12) liittymään 21, Tervakoski (Riihimäeltä 12 km, Hämeenlinnasta 22 km). Käänny Leppäkosken suuntaan tielle 2896, jota suoraan vajaa 3 km perille.